+31 - (0)318 - 501 633

Omgevingsmonitoring

Microbiologische omgevingsmonitoring

Microbiologische omgevingsmonitoring beschrijft de microbiologische testen die uitgevoerd worden om veranderende trends van microbiële tellingen en de groei van micro flora te detecteren in kritieke en gecontroleerde omgevingen zoals cleanrooms.

De verkregen resultaten geven een beeld van de prestaties van bijvoorbeeld de luchthuishouding, naleving van de kledingvoorschriften, persoonlijke hygiëne en reiniging van de cleanroom.

Methodes van omgevingsmonitoring

  • Nemen van watermonsters
  • Actieve luchtmonitoring
  • Passieve luchtmonitoring
  • Oppervlakte monitoring met behulp van bijvoorbeeld RODAC contactplaten of swabs

Monitoring locaties

De meetpunten voor de microbiologische omgevingsmonitoring zijn veelal gebaseerd op het risico van microbiologische besmetting.

Hierbij worden er op kritische plaatsen zoals bijvoorbeeld de plaatsen waar producten of bestanddelen blootstaan aan de omgeving of er verhoogde operator activiteit plaatsvindt extra monsters genomen.

microbiologische omgevingsmonitoring

Veelgestelde vragen

Wij voeren omgevingsmonitoring op locatie uit. Daarnaast geven we ook trainingen om dit zelf uit te voeren.

Belangrijk is dat de platen duidelijk gecodeerd zijn (aan de onderzijde). De platen kunnen per 10 stuks gestapeld worden en d.m.v. tape aan elkaar geplakt worden. Zorg dat de platen vervolgens met behulp van bijvoorbeeld noppenfolie beschermd in de doos gaan.