+31 - (0)318 - 501 633

LAL endotoxine testen

Bacteriële endotoxinen test (LAL test)

Bacteriële endotoxinen test, ook wel bekend als de Limulus Amebocyte Lysate (LAL) test, is een test om bacteriële endotoxinen, welke verhoging in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken, te detecteren en te kwantificeren.
Medische hulpmiddelen welke direct of indirect in contact met het lymfatisch systeem, hart- en vaatstelsel of cerebrospinale vloeistof komen kunnen, indien deze hulpmiddelen niet vrij van endotoxinen zijn, een pyrogene reactie veroorzaken.

Bacteriële endotoxinen zijn zeer lastig te verwijderen, hittebestendig en de toxiciteit is niet afhankelijk van de aan- of afwezigheid van de bacteriële cel. Endotoxinen blijven vaak aanwezig, zelfs nadat de baceteriële cellen sterven en worden daarom ook wel beschouwd als het bijproduct van lysis voor bepaalde soorten micro-organismen.

Watertoevoer is de meest waarschijnlijke bron van gram-negatieve bacteriën waarvan de buitenste celwanden endotoxinen bevatten.
Om het eindproduct tijdens het productieproces zo min mogelijk met endotoxinen te besmetten kan routinematige monitoring van onder andere watersystemen en inkomende materialen onderteuning bieden.

Een bacteriële endotoxinetest wordt vaak uitgevoerd als onderdeel van de vrijgave testen voor medische hulpmiddelen om aan te tonen dat deze vrij van endotoxinen zijn.

Micro-Serve laboratorium biedt bacteriële endotoxinen testen die uitgevoerd worden in verschillende fasen van productie en ontwikkeling van medische hulpmiddelen.

  • Testen van grondstoffen
  • Routinematige testen van eindproducten
  • Bulk-lot vrijgave testen

Micro-Serve heeft uitgebreide ervaring in het uitvoeren van bacteriële endotoxinen testen voor klanten in de medische hulpmiddelen industrie.

Wij zijn u graag van dienst met uiterst betrouwbare testen, bewezen efficiënte processen en snelle doorlooptijden.

Gram negative cell wall
Endotoxine test

Veelgestelde vragen

De test wordt afgerond op de dag dat deze ingezet is. Hierna kan de rapportage gemaakt worden.