+31 - (0)318 - 501 633

Sterilisatie validatie

Sterilisatie validatie volgens ISO 11137-2

Micro-Serve laboratorium biedt de volledige sterilisatie validatie inclusief uitgebreid validatie rapport wat uiteraard voldoet aan alle in de ISO 11137-2 gestelde eisen en richtlijnen.

Omdat Micro-Serve laboratorium beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van sterilisatie validaties van medische hulpmiddelen kunnen wij u ook van dienst zijn bij complexere medische hulpmiddelen of bijvoorbeeld producten die niet bestand zijn tegen een hoge stralingsdosis.
Bij een sterilisatie validatie wordt onder andere de stralingsdosis bepaald die vereist is om de steriliteit van een medisch hulpmiddel te mogen claimen.

In de meeste gevallen wordt er bij medische hulpmiddelen gestreefd naar een steriliteitsniveau (SAL) 10-6, wat inhoudt dat er een een theoretische kans van één op een miljoen bestaat dat het hulpmiddel niet steriel is. Ook bevat een sterilisatie validatie een bioburden efficiëntie test, bioburden testen, een verificatie dosis en steriliteitstesten ter verificatie van de eerder bepaalde verificatie dosis.

Validatie methodes

De meest voorkomende validatie methodes zijn de VDmax (verificatie maximale dosis) en Methode 1. Beide methodes zijn zowel beschikbaar bij een single batch validatie als bij een volledige 3-batch validatie.

Steriliteitstest

Veelgestelde vragen

20 niet steriele samples, hiervan gebruiken wij er 10 voor bioburden analyse en 10 voor het verificatie experiment.